Bellenden Road

  • Project Type: Residential
  • Client: Bellenden Road
  • Status: Completed
  • Location: Peckham, London

A modern extension to the rear of a house in Peckham.

Our clients commissioned us to create a large open plan kitchen and family room to the rear of a terraced house in Peckham, south east London.
The extension is to the side and rear of the house creating a brick ‘wrap around’ constructed from pale Danish format bricks. The brick piers and deep soffits create internal and external seating spaces that frame a view of the secluded garden.

Material Palette & Design

A sunken terrace area is lined with the same pale bricks to form an external dining area. Oak framed windows and over head glazing flood the space with natural light.
The floor is formed from five types of diamond shaped encaustic tiles referencing traditional ornamentation common to Victorian and Edwardian housing. The tiles gradually change colour from pink through to green as you move through the space to the garden.


Back to top